Leuke ervaringen

  • Posted on: 14 June 2018
  • By: Marica

We zijn weer wat maanden verder... De ervaringen zijn enorm leuk.

Wijzelf zijn hier al goed ingeburgerd en voelen ons al wat Limburgers. We leren de omgeving kennen en voor ons is het nog altijd een pareltje in belgië. Rustig, veel groene opervlakten en altijd wel wat te doen. We zijn nu ook aan onze zoektocht begonnen naar produkten recht van bij de boer. Kersen, aardbeien ze zijn top. Maar ook vlees, aardappelen en andere produkten kopen we graag bij lokale boeren, supermarkten willen we zoveel mogelijk mijden.  We vinden het heel belangrijk ingeburgerd te geraken en zo kunnen we ook onze gasten de weg wijzen naar al dat moois.

Tussen de werkzaamheden bezochten we in Tongeren "Ciao Tongeren" en "Bufkes pruuve" leuke evenementen waar we van genoten hebben. We hebben een Keviewandeling gedaan, een natuurreservaat in het hartje van Tongeren, de groene long van onze stad. Kasteel Hex in het nabijgelegen Heks zette zijn tuinen open in juni, ook daar gingen we een kijkje nemen, een echte aanrader en je hoeft niet te wachten tot volgend jaar want 9 en 10 spetember stellen ze weer hun tuinen open.

Vele persoonlijkheden, verschillende karakters, jong, wat ouder, gezinnen, koppels met en zonder kinderen, toffe bendes, sportievelingen .... we hebben al zoveel gasten gehad en door al die verschillen maakt het het voor ons ook zo boeiend, elke dag is anders.

Buren uit het nabijgelegen dorpje Lauw kwamen op visite, onze eerste kennismaking. Wat me zeker is bijgebleven is dat we niet mogen zeggen "De Limburgers" maar we, ja ook wij zijn gewoon Limburgers. Aangenaam gezelschap waar we nog veel van kunnen opsteken. 

Wielrenners verbleven hier voor een super sportief weekend. Legde elke dag een dikke 100km af, maar s'avonds was het volop genieten van spijs en....ja ook drank. Hun pakjes belande s'avonds in ons wasmachine zodat ze s'morgens weer fris (althans van kledij toch) de fiets opkonden. Toffe bende met zoveel verhalen, het was stil eens ze huiswaarts vertrokken.

Kruibeke ons dorpje dat we hebben verlaten maar zeker niet zijn verloren uit ons hart, zij waren ook hier al verschillende keren aanwezig (en er staan er ook nog wat genoteerd komende weken, maanden zelfs). Toch altijd ook iets waar we naar uitkijken. Johan kroop gelijk een aapje in onze plantanen om deze mooi te snoeien, waar we nu van kunnen genieten. Deze worden onze paraplu voor komende zomer, de schaduwrijke plekjes vind je hier onder en geloof me het kan hier warm zijn.

We zaten aan tafel met de ouders van een gerenommeerd patissier, en een koppel uit Schoten. Oudere mensen, super lieve en je zag ze zo genieten. Deze week hadden we een jong koppel, leeftijd van onze dochter. Dit alles en iedereen maakt het voor ons af.

Op de planning komende weken staan 24 juni 2018 "Open molendag" iedereen is welkom. 29 juni 2018 dorpsfeesten van Lauw waar we te vinden zijn op het foodtrucfestival. Eind juni begin juli verwachten we onze eerste 3 alpaca's Julia, Chanel en laila, 3 merries die onze oude schaapjes komen helpen de weiden onderhouden.

Facebook Instagram