Het seizoen zit erop

  • Posted on: 24 October 2018
  • By: Marica

Het was een top seizoen !!!  We hadden het weer helemaal mee. We hoefde niet naar het zuiden te trekken, het zuiden kwam naar ons. Iedereen genoot van een frisse duik in het zwembad. Ontbijten en dineren in de tuin langs de stromende Jeker, wat een rust. Gasten kwamen tot 3maal terug, ze voelde zich thuis bij ons. Dit was voor ons de extra bevestiging dat het goed was.

We mochten 3 alpaca's verwelkomen, die ons gaan helpen bij onderhoud van de wei. Een bruine, witte en zwarte. Het zijn hele rustige dieren die vooral voor de wol gekweekt worden. We hadden ook nog een leeg kippenhok staan, en omdat we graag alles super vers hebben ...ja je kan het al raden. We vulde het met 7 kippen. Een eitje bij het ontbijt van eigen kipjes, meer moet het niet zijn.

Onze blauwe pruimenboom gaf ons dik 40kg pruimen, waar we heerlijke confituur, taarten en gerechten mee maakten. De appeltjes zijn geplukt, we trokken ermee naar de sapmobiel. 120kg Appels gaf ons dit jaar 89L appelsap. Die zullen we natuurlijk in onze B&B voorstellen. Het filmpje van heel het proces kan je zien op onze facebookpagina. Heb je deze trouwens al gevonden. Klik op "vind ik leuk" en zo kan je ons van dichtbij volgen. Ik zet hier geregeld nieuws op. Na een leuk verhaal van gasten over hun perzikken die zoo.... groot waren, zijn we heel enthousiast naar een tuincentrum getrokken. We hebben daar een mooi exemplaar gekocht en hopen nu natuurlijk ook op zulke perzikken. Alsook een kweeperenboom, een vrucht waar heel wat mensen niet weten wat ze ermee kunnen. Hier worden er heerlijke gerechten mee bereid.

Ik ben in de zomer gebeten door de kleur van de natuur. Prachtige bloemen kleurde de wegen, stiekem was ik jaloers. Af en toe bracht ik een bosje mee die onze B&B opfleurde. Daarom hebben we ook nog wat beplanting aangebracht en hopen op leuke bloemen volgende zomer, zo kan ik bloemen uit eigen tuin in een vaasje zetten. Alleen het gedacht vind ik al leuk.

De herfst is nu helemaal in het land, de tuin ligt bezaaid met afgevallen bladeren. De drukte is weg. Het wildseizoen is van start gegaan. We willen nu ook mensen uit de buurt de kans geven om onze B&B te leren kennen. Daarom bieden we nu ook het diner aan voor mensen uit Tongeren en nabijheid. Iedereen moet zich welkom voelen bij ons, van veraf maar ook van dichtbij. Voor informatie mag je steeds bellen.

We bedanken al onze gasten, jullie waren geweldig. Ook wij hebben genoten van jullie aanwezigheid. 

Groetjes Marica en Serge

 

 

Facebook Instagram