Thor park

Energie, innovatie en beleving. Zijn die woorden op jouw lijf geschreven? Dan is een bezoek aan Thor Park iets voor jou. Begin je bezoek bij het hoofdgebouw Thor Central van het voormalige mijnterrein van Waterschei. Verken daarna de prachtige omgeving met een weidse terril, wandelpaden met steenmannetjes en mooie picknickplekken.

Thor Park biedt naast haar erfgoed dus ook een unieke park- en natuuromgeving van 30 hectare. Het vormt een prachtig decor voor allerlei vormen van ontspanning. Bovendien kan je vanuit Thor Park het landschap van het Nationaal Park Hoge Kempen verkennen, te voet of via het Limburgs fietsroutenetwerk. Vlakbij liggen de Schansbroek, de Klaverberg en het Kolenspoor. Het landschap combineert unieke natuurelementen met de prachtige industriële mijngebouwen en de tuinwijken, die opgenomen zijn in de aanvraag voor classificatie als UNESCO-werelderfgoed.

Een uniek bezoekje aan het mijngebouw van Waterschei?

Ga in de lente en in de zomer mee op pad met een ex-mijnwerker. Hij kruidt de rondleiding met zijn persoonlijke verhalen. Je komt echt alles te weten over het rijke verleden van Genk en haar mijnterrein met film- en beeldmateriaal en objecten uit de mijn.

Weidse terril

De terril van Waterschei, in het wandelgebied Thor Park, is een oude steenberg die getuigt van het rijke mijnverleden van Genk. De stenen komen uit de omliggende lagen van de steenkooladers. Sinds 1999 is de terril beschermd, maar je mag hem beslist beklimmen. De Steenmannetjes leiden je naar de top. Draag ook jouw steentje bij en maak zelf een Steenmannetje! Eenmaal boven word je getrakteerd op een adembenemend zicht op het indrukwekkende mijnterrein en het voetbalstadion van KRC Genk.

Om het unieke gebied Thor Park toegankelijk te maken voor publiek werden 11 nieuwe routes, variërend van 2 tot 16 km, uitgestippeld. De handige wandelkaart THOR PARK, met meer dan 40 km bewegwijzerde wandelpaden, helpt je op weg en geeft meer info over het gebied

Autres excursions amusantes lors du séjour au Ruttermolen

© 2024 De Ruttermolen - Alle rechten voorbehouden

Restez à l'écoute !