Wandeling Borgloon

Ik trok mijn wandelschoenen aan om een mooie herfstwandeling te maken in Borgloon. November zalig koud, maar een stralende zon.

Mijn vertrekplaats is in de deelgemeente Groot-Loon aan de kerk. Deze locatie had ik gekozen omdat de eet- en drankgelegenheden dan halfweg de wandelroute liggen en je er gratis kan parkeren. Ik volgde vanaf de parking  de oranje wandelroute. Het wordt een wandeling met klimmen en dalen. Ik merk op dat er wel voldoende picknickplaatsen onderweg zijn. Eentje trok mijn aandacht de “speelboomgaard” tussen fietsknooppunt 151-155.

Opzoek naar het juweeltje van het kunstenaars duo Gijs &Van Vaerenbergh. Reading Between the Lines of het wereldberoemde doorkijk-kerkje in cortenstaal, loop ik  langs de bosranden met hun herfsttinten. De appel-en perenbomen leeg geplukt. In dit bijzonder mooie en aangename Haspengouwse landschap kan ik het ganse jaar door genieten van een wandeling. Natuurlijk vormen de periodes van bloesems en rijp fruit hoogtepunten, maar ook op andere tijdstippen heb je dan weer een beter zicht op de karakteristieke vormen van zowel de fruitbomen als die van het landschap.

Ik  stap langs de Romeinse Kassei waar ik halt hou bij het kunstwerk van Fred Eerdekens, Ik zocht de juiste positie van het houtachtige sculptuur waarin je – enkel wanneer je vanuit de juiste positie kijkt – het woord ‘twijfelgrens’ kan lezen.

Die kunstwerken geven deze wandeling in Borgloon iets extra’s maar eigenlijk hoeft het niet, want uiteraard is het landschap het mooist.

Other fun excursions when staying at the Ruttermolen

© 2024 De Ruttermolen - Alle rechten voorbehouden

Stay tuned!